Universitati in strainatate

12 sept. 2016 admin 8916 views
Universitati in strainatate

Cat de importante sunt activitatile extracurriculare?

Activitatile extracurriculare permit elevilor sa combine cunostintele teoretice cu cele practice si au un impact pozitiv asupra dezvoltarii emotionale, interpersonale si intelectuale.
La nivel individual, un elev care este implicat in astfel de activitati, invata sa negocieze, sa gestioneze un conflict sau sa coordoneze. Activitatile din afara scolii ii ajuta pe elevi sa constientizeze importanta competentelor de gandire logica si critica, de gestionare a timpului, iar posibilitatea de a interactiona cu alti elevi intr-un anumit context ii responsabilizeaza.

 

Ce urmaresc universitatile in eseul motivational?

Universitatile doresc sa inteleaga, in primul rand, care e cea mai puternica motivatie pentru ca studia domeniul respectiv. In al doilea rand, acestea urmaresc sa descopere in scrisoare specificul tau de student: latura ta profesionala, latura umana si latura internationala. 
Nu in ultimul rand, doresc sa afle de la tine care e cea mai puternica motivatie pentru a pleca la studii in strainatate, respectiv la universitatea respectiva.  
Primul pas este sa te gandesti la aceste intrebari si sa incepi sa notezi lucrurile importante pe care vrei sa le cunoasca ceilalti despre tine. Apoi, trebuie sa tii cont de regulile de structura si de redactare.

 

Cine trebuie sa scrie scrisoarea/scrisorile de recomandare?

Scrisoarea/scrisorile de recomandare trebuie scrise de un profesor/profesorii de la clasa si reprezinta o descriere academica a performantelor tale scolare. De asemenea, se pot face referiri si la activitatile tale extracurriculare. Poti solicita scrisoarea/scrisorile de recomandare de la diriginta clasei, profesorul de limba engleza si/sau de la profesorul care preda materia cea mai relevanta pentru domeniul de studiu pentru care tu aplici. 
Pentru informatii detaliate cu privire la scrisoarea/ scrisorile de recomandare, iti recomandam sa iei legatura cu unul dintre consultantii IntegralEdu.

 

La cate universitati pot aplica?

Numarul de universitati la care poti trimite aplicatie depinde de tara de studiu pe care ti-o alegi. Spre exemplu, in Marea Britanie poti alege maxim 5 universitati catre care poti transmite aplicatia.
In Olanda, o alta destinatie de studiu populara pentru elevii din Romania, poti aplica la maxim 4 institutii de invatamant superior.
O alta tara europeana in care poti aplica pentru studii universitare cu predare in limba engleza este Danemarca. Poti alege pana la 8 universitati pentru aplicatia ta la studii in Danemarca, insa un aspect important este prioritizarea acestor optiuni, intrucat institutiie pot vedea in sistem care este pozitia pe care o ocupa – ex. Locul 1, locul 2 etc.
Daca vrei sa afli cum functioneaza sistemul de aplicatie pentru fiecare destinatie de studiu in parte, dar si pentru alte tari in care ti-ar placea sa iti continui studiile, contacteaza un consultant IntegralEdu si vei gasi raspunsul la intrebarile tale.

 

Care sunt deadline-urile de aplicatie in Marea Britanie, Olanda si Danemarca?

Ti-ai ales tara in care vrei sa studiezi? Atunci urmatorul pas este sa tii cont de data limita pana la care poti transmite dosarul de aplicatie.
In Marea Britanie, spre exemplu, deadline-ul este 15 Ianuarie. Cu toate acestea, daca vrei sa aplici la Medicina sau  daca printre optiunile tale sunt institutii precum Cambridge sau Oxford, atunci trebuie sa ai dosarul gata pana la cel tarziu 15 Octombrie.
Daca Olanda este una din tarile in care ti-ar placea sa studiezi, atunci trebuie sa ai dosarul pregatit pana cel tarziu 1 Mai. Unele universitati insa au deadline-ul mult mai devreme, in functie de anumite programe de studiu, de aceea iti recomandam sa iti faci o programare la unul dintre sediile IntegralEdu pentru a afla care este termenul limita de care trebuie sa tii cont. 
In cazul in care vrei sa devii student in Danemarca, atunci fii pregatit cu dosarul de admitere pana la cel tarziu 15 Martie.
Pentru informatii despre documentele pe care trebuie sa le contina dosarul tau de admitere in functie de tara in care vrei sa studiezi, ia legatura cu un consultant educational IntegralEdu care te poate ajuta gratuit.

 

Cat ma costa sa studiez in strainatate?

Investitia in educatia ta este cu siguranta una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face. Și inainte de a vedea care sunt costurile pe care studiul in strainatate le implica, iti atragem atentia asupra faptului ca exista si posibilitati de finantare de poti beneficia.
Incepand cu taxele de studiu din Marea Britanie, acestea sunt in valoare de 9.250 GBP/ an, insa nu trebuie sa le achiti tu, intrucat exista posibilitatea de a obtine un imprumut care sa acopere aceste costuri. Singurele aspecte la care trebuie sa te gandesti sunt legate de cazare, transport, materiale de studiu si, bineinteles, banii de buzunar. In aceasta situatie, nu exista un buget fix la care putem face referire, intrucat depinde de alegerile pe care le vei face si de preferintele tale in materie de oras, cazare si stil de viata. P.S. iti vindem un pont – invata sa gatesti cel putin 3 feluri de mancare, cu siguranta va fi folositor. 
In Olanda, spre exemplu, taxele de scolarizare sunt de aproximativ 2000 euro/ an. Și aici exista posibilitatea de a obtine un imprumut care sa acopere aceasta taxa. Mai mult decat atat, poti obtine finantare sub forma de imprumut si pentru cheltuielile lunare – cazare, mancare etc. P.S. nu iti face griji cu privire la transportul in oras – ai nevoie doar de bicicleta. E un must sa stii sa mergi pe bicicleta, asa ca daca inca nu ai deprins acest skill, ar fi timpul sa te pui pe treaba. 
Daca Danemarca este locul in care vrei sa studiezi, vestea buna este ca aici nu exista taxe de scolarizare. Asa ca singurele lucruri catre care trebuie sa se indrepte bugetul tau sunt cazarea, mancarea si banii de buzunar. Transportul – bicicleta va deveni cel mai bun prieten al tau.
Daca te intereseaza alte destinatii de studiu si vrei sa stii care este bugetul pentru fiecare in parte, te asteptam la o consultatie gratuita.

 

Ce facilitati de cazare imi ofera universitatile?

Exista mai multe optiuni pentru obtinerea cazarii, in campusurile universitare sau in sistem privat, in functie de destinatia de studiu. 
In Marea Britanie, universitatile garanteaza un loc de cazare pentru studentii de anul I care au aplicat in termenul stabilit. Toate campusurile britanice dispun de facilitati de cazare (proprii sau private), avand posibilitatea de a alege o camera single, cu baie proprie si bucatarie la comun cu alti 5-6 studenti. Toate camerele sunt complet mobilate.
In Olanda si Danemarca, nu exista o traditie in oferirea cazarii in campus, tot mai multe universitati ofera posibilitatea inchirierii unei camere prin intermediul agentiilor imobiliare cu care colaboreaza. Procedurile de contractare a camerelor rezervate de universitati trebuie incepute din timp, cu aproximativ 6 luni inainte de inceperea anului universitar. Gasirea unor optiuni de cazare in sistemul privat la preturi accesibile poate fi o problema daca nu incepi din timp cautarea.

 

Pot trimite dosarul de admitere si dupa deadline?

In functie de destinatia de studiu, unele termene sunt mai flexibile, altele sunt foarte stricte si nu pot fi depasite. In Marea Britanie, in functie de numarul de locuri disponibile, unele universitati pot accepta dosare trimise dupa data de 15 Ianuarie.  In schimb, in Olanda sau Danemarca, nu se accepta intarzieri si exista chiar termene specifice pentru a trimite certificatul de limba engleza. 

  • Marea Britanie –  intre 06 Septembrie - 15 Octombrie 2016 - deadline alocat specializarilor de Medicina, Stomatologie, Știinte Veterinare si Medicina Veterinara dar si universitatilor Oxford si Cambridge.
  • Marea Britanie –  intre 06 Septembrie - 15 Ianuarie 2017 - deadline alocat tuturor celorlalte specializari (exceptie: Oxford, Cambridge, si specializarile de Medicina, Arta si Design).
  • Marea Britanie –  intre 06 Septembrie - 24 Martie 2017  - deadline alocat specializarilor de Arta si Design 
  • Olanda – intre 1 Octombrie si 1 Martie 2017 – deadline recomandat. Anumite universitati accepta depunerea dosarului de candidatura si dupa 1 martie. Anumite specializari, cum ar fi inginerie aeronautica sau fizioterapie solicita ca dosarul sa fie depus inainte de 15 ianuarie.
  • Danemarca – intre 1 Februarie si 15 Martie 2017 (ora 12 ziua).

Recomandarea noastra este sa verificati din timp procedura de admitere la universitatea la care doriti sa va inscrieti si sa trimiteti cu cel putin doua saptamani inainte dosarul.

 

Ce test de limba engleza este acceptat pentru admitere?

Stapanirea limbii engleze este un criteriu decisiv, avand in vedere ca urmeaza sa studiezi in strainatate. Asadar, un test de limba engleza recunoscut la nivel international precum IELTS, TOEFL sau CAE este OBLIGATORIU. Termenul limita de transmitere a acestuia difera de la universitate la alta, deci este important sa verificati inainte procedura de admitere.

 

12 sept. 2016 admin 8916 views