Programul IntegralEdu Work and Travel USA

11 iul. 2016 admin 3005 views
Programul IntegralEdu Work and Travel USA

 

1.    Cat de sigur e programul Work and Travel? 
Programul Work and Travel este un program initiat in anii ‘60 de Departamentul de Stat al Statelor Unite pentru studentii din intreaga lume care vor sa lucreze in industria turismului si servicilor si sa viziteze America pe perioada vacantei de vara. Pana la plecarea in State, te vom indruma pentru a avea o experienta de neuitat. In America, programul este administrat de catre o organizatie sponsor. IntegralEdu are o relatie de lunga durata cu cel mai mare sponsor de programe culturale - CIEE (Council on International Educational Exchange). Vei avea un numar gratuit la care poti suna 24/24 la nevoie.
In fiecare vara, aproximativ 6000 de studenti romani aleg sa-si petreaca vacanta de vara in State.


2.    Am nevoie de un certificat de limba engleza ca sa ma inscriu in program?
E de preferat sa ai minim un nivel intermediar de limba engleza ca sa poti participa la program, nefiind necesar un certificat de competente lingvistice. In cazul in care ai un astfel de certificat, vei putea sa aplici si la joburi la care angajatorul solicita un nivel avansat de engleza. Daca tu consideri ca nivelul tau de limba engleza nu este intermediar, insa iti doresti sa mergi in State, vei avea timp suficient sa te pui la punct pana la interviul cu angajatorul, respectiv interviul de viza. La inscrierea in program, vom da si un mic interviu in limba engleza pentru a vedea exact ce nivel de engleza ai.


3.    As vrea sa plec, dar nu am banii necesari. Ce pot face?
Poti apela cu incredere la creditul BRD Work and Travel USA creat special pentru cei care vor sa aplice la program, dar nu au posibilitatea de a-si finanta costurile. Ai o perioada de gratie de 14 luni, iar banii imprumutati ii platesti integral la intoarcerea din State. Mai multe detalii despre credit aici (https://www.brd.ro/persoane-fizice/credite/credite-personale/creditul-worktravel).


4.    Imi voi recupera investitia initiala?
Banii investiti in program se recupereaza. Depinde acum de fiecare cum se organizeaza privind cheltuilelile zilnice (mancare, transport, cazare, etc.), precum si cati bani va cheltui pe cumparaturi, pe calatorii, etc. Sunt studenti care prefera sa viziteze cat mai mult daca tot sunt acolo si se intorc fara niciun ban. Sunt studenti care vor sa stranga bani ca sa mearga la studii in straintate de exemplu, si incearca sa cheltuie cat mai putin posibil. Mai sunt si studentii care vor sa faca cate putin din fiecare, shopping, calatorii, si sa se intoarca si cu niste bani acasa. Depinde in functie de obiectivele fiecaruia cu cati bani se va intoarce acasa la finalul verii.


5.    In ce zona imi recomanzi sa lucrez?
Depinde de preferintele tale si de motivele pentru care te-ai inscris in program. Sunt studenti care vor sa lucreze la ocean, sunt studenti care aleg o zona de munte sau parcuri naturale, studenti care prefera un parc de distractii ca sa se poata da gratis in zilele lor libere, studenti care vor sa lucreze intr-un oras mare, insa si cheltuielile de zi cu zi vor fi pe masura, sau sunt studenti care vor sa stranga bani pentru a calatori cat mai mult la final si atunci vor alege un oras mai mic, unde cheltuielile sunt mai mici decat intr-un oras mare.


6.    Care este cel mai bun job pe care il aveti? 
Cel mai bun job pe care il avem este cel care ti se potriveste tie, jobul la care te vei duce cu drag. Un criteriu foarte important de alegere al jobului este limba engleza. Nu opta pentru un job la care nivelul de engleza cerut de angajator este avansat daca tu ai nivel intermediar. Nu vei fii acceptat si un refuz din partea angajatorului te va descuraja pe viitor. De asemenea, este important sa-ti alegi jobul in functie de abilitatile tale, de experienta anterioara daca este cazul. Nu-ti alege un job doar pentru ca este foarte bine platit, s-ar putea ca la final sa-ti dai seama ca nu ai facut cea mai buna alegere si ca ti-ar fi fost mult mai bine la un job mai putin platit, la care te-ai fi dus cu drag si unde ai fi facut cam aceeasi bani cu orele suplimentare.


7.    Pot lucra la acelasi angajator impreuna cu prietenii mei?
Sigur ca da – cu conditia sa va inscrieti toti in aceeasi zi sau la un interval scurt de timp, pentru ca joburile se dau pe principiul “primul venit, primul servit”. Noi va vom rezerva interviul cu acelasi angajator, insa bineinteles ca depinde si de cum va descurcati voi la interviu. Din fericire, cazurile in care nu au fost acceptati toti studentii la acelasi angajator au fost foarte putine.


8.    Pot lua viza chiar daca am restante?
De preferat ar fi sa nu ai restante ca sa mergi relaxat la interviul de viza. Partea buna e ca se poate lua viza si cu restante. In cazul in care ai restante, trebuie sa argumentezi motivul restantelor. Sunt studenti care au luat viza si cu 5 restante, insa in acelasi timp sunt si studenti cu mai putine restante care nu au luat viza. Depinde doar de cum te prezinti tu la interviul de viza.


9.    Ce sanse sunt sa obtin viza daca sunt in an terminal?
Vei lua viza cu siguranta atata timp cat vei demonstra ca vei urma cursurile unui master, daca esti in ultimul an de facultate, sau cursurile unui doctorat, daca esti in ultimul an de master.


10.     Pot avea un al doilea job?
Sigur ca da – poti avea cate joburi vrei tu, atata timp cat acest lucru nu iti afecteaza primul job. Nu uita sa anunti sponsorul de programe atunci cand ai mai multe joburi.

 

 

 

11 iul. 2016 admin 3005 views