Daria Sipos, d’Overbroeck’s College

21 aug. 2017 admin 3632 views
Daria Sipos, d’Overbroeck’s College

La finalul primului meu an de studii A-levels la colegiul d’Overbroeck’s din Oxford am putut sa ma uit inapoi la parcursul meu din acel an si sa declar sincer ca a fost cel mai frumos din viata mea! Oportunitatile si experientele pe care mi le-a deschis studiul la un liceu din Marea Britanie au fost incredibile si m-au ajutat sa evoluez enorm, atat pe plan academic, cat si personal.

Atmosfera colegiului, nivelul de atentie acordata fiecarui elev in parte, adaptabilitatea programului la aspiratiile personale – toate au jucat un mare rol in a-mi facilita o adaptare rapida la sistemul cu totul nou si atingerea potentialului meu.

Sistemul britanic mi s-a potrivit foarte bine. Mi-a permis sa ma focusez pe pasiunile mele si sa le studiez in profunzime, fiind mereu provocata sa-mi depasesc limitele. Numarul mic de elevi dintr-o clasa a permis mai multa interactiune intre profesori si elevi. De asemenea, mai mult dinamism in organizarea orelor de curs a facut procesul de invatare si predare mai placut.

Cele 4 subiecte pe care mi le-am ales la A-levels au fost Istoria, Matematica, Politica si Economia, obiectivul meu fiind acela de a studia Philosophy, Politics and Economics (PPE) la Oxford University. In afara de asta, scoala mi-a oferit oportunitatea de a face un proiect de cercetare supravegheata – Extended Project Qualification (EPQ) – care mi-a permis sa aprofundez un subiect la alegere: m-am concentrate pe manifestari ale populismului. De asemenea, m-am inscris si in programul de pregatire pentru Oxbridge, pus la punct extrem de bine de catre scoala. Am primit indrumare si informatii suplimentare, precum si cursuri extra de pregatire.

In toate aceste decizii, mi-a oferit sprijin directorul meu de studii de la scoala, care joaca rolul unui diriginte si cu care te intalnesti “unul la unul” o data pe saptamana. De asemenea, nivelul de comunicare cu elevul, dar si cu parintii mi s-a parut extrem de util, un feedback continuu, dar si o sursa mereu disponibila de indrumare. Directorul de studii joaca un rol foarte important aici. Asta mi-a permis sa ma organizez academic, sa-mi optimizez alegerile pentru facultate si sa-mi pastrez entuziasmul si moralul ridicat, chiar si in momente mai dificile!

Pe intreg parcursul, Simona, consultantul meu, a fost de un real ajutor, sustinandu-ma si incurajandu-ma atat in timpul aplicatiilor si testelor pentru burse, cat si dupa ce m-am vazut admisa la d’Overbroeck’s. A fost foarte reconfortant sa stiu am pe cineva cu experienta si cu rabdare in prezintarea pasilor pe care trebuia sa ii urmez si imi ofera exemple ca sa stiu ce ma asteapta. Inca pastram legatura si am convingerea ca o pot contacta pentru orice situatia care apare si cu siguranta imi va sari in ajutor.

Nu mi-a fost mereu usor sa traiesc un an departe de casa, de familie si de prieteni, dar d’Overbroeck’s a devenit, destul de repede, un loc unde am gasit toate astea, la care s-a adaugat o mare satisfactie academica. Abia astept sa ma intorc pentru cel de-al doilea an!

In prezent, Daria a primit o oferta de la Magdalen College, University of Oxford pentru a studia Philosophy, Politics and Economics (PPE). 

"Cu siguranta, cea mai mare realizare a mea de pana acum este obtinerea ofertei de a studia PPE la Magdalen College, University of Oxford. Acesta a fost visul meu si motivul pentru care am plecat din tara de origine pentru a studia in Anglia. Intre timp, d'Overbroeck m-a invatat sa imi aprofundez iubirea pentru acest domeniu și sa ma bucur de frumusetea parcursului, insa rezultatul final reprezinta transformarea visului meu in realitate."

Pentru mai multe informatii despre d'Overbroeks College, click aici. 

21 aug. 2017 admin 3632 views