Andreea Cretu, Radboud University (Olanda) - Cognitive Neuroscience

15 mar. 2017 admin 2365 views
Andreea Cretu, Radboud University (Olanda) - Cognitive Neuroscience

Am decis sa aplic pentru un program de master in afara tarii dupa ce am petrecut 6 luni in Barcelona ca student Erasmus. Desi initial eram interesata de o specializare in Bioinginerie Medicala, programul de master in Neurostiinta Cognitiva mi-a atras atentia imediat intrucat primise premiul pentru cel mai bun masterat de Neurostiinta din Olanda.

Desi procedura de aplicare a fost extrem de facila, primind scrisoarea de acceptare dupa numai cateva zile de la interviu, imi amintesc intregul proces ca fiind coplesitor datorita ritmului in care s-a desfasurat. In ceea ce priveste experienta academica, primele zile in Nijmegen au fost uimitoare: in prima saptamana am inceput un curs practic de Neuroanatomie in care petreceam 8 ore pe zi facand disectii pe creiere umane si de soareci. In general, pentru mine ca studenta venita dintr-un mediu educational diferit, totul a fost nou si interesant, de la metodele de predare, examenele, prezentarile, pana la lucrarile practice.

De asemenea, atmosfera in clasa era foarte informala, studentii puteau intrerupe in orice moment cursul pentru a pune intrebari la care profesorii raspundeau mereu cu zambetul pe buze (de fapt, toata lumea zambeste in Olanda, e incredibil!). Ceea ce am apreciat cel mai mult a fost faptul ca fiecare curs era predat de experti in domeniu si m-am bucurat in mod special de laboratoarele in care am invatat practic cum se folosesc diverse metode de cercetare.

Si mai interesant a fost faptul ca am avut la dispozitie 1 an pentru a pregati lucrarea de disertatie, perioada in care am trecut prin toti pasii unei cercetari: de la a schita un experiment si a colecta datele, pana la a analiza si prezenta rezultatele finale. Totodata, coordonatorul meu a fost o sursa de inspiratie de la care am avut foarte multe de invatat datorita sustinerii sale, atitudinii deschise si disponibilitatii, fiind mereu gata sa impartaseasca experienta sa cu studentii.  

Privind inapoi, acesti doi ani au fost plini de provocari, dar pot spune ferm ca totul a meritat! Datorita lucrurilor pe care le-am invatat in timpul cursurilor si experientei pe care am obtinut-o dupa un an de practica, am primit o pozitie de doctorat la Scoala Federala Elvetiana din Zurich. Studentii care absolvesc programul de master in Neurostiinta Cognitiva dobandesc o reputatie foarte buna deoarece Universitatea Radboud si Institutul Donders sunt recunoscute la nivel international, motiv pentru care acest program este fara doar si poate o caramida pentru o fundatie solida intr-o viitoare cariera.

Pentru mai multe informatii legate de Radboud University, click aici. 

 

 

15 mar. 2017 admin 2365 views